Een tijd geleden was ik bij een maatschappelijke netwerkbijeenkomst uitgenodigd. Eigenlijk was de uitnodiging zó dat ik geen “Nee” kon zeggen en dat was maar goed ook. Het was erg leerzaam en gezellig.
Ik had in eerste instantie geen idee wat ik kon bieden, maar uiteindelijk heb ik tijdens een pitch een Quick Scan aangeboden in ruil voor reclame voor, uiteraard, Safety Triggers en een review.
Een Quick Scan is niets anders dan een mini- rie’tje. Ik kijk naar risico’s, benoem belangrijke Arbo-eisen en doe aanbevelingen.
In scholen en praktijklokalen staan vaak 2e hands machines die niet worden onderhouden of gekeurd zijn. Ook missen regelmatig veiligheidssymbolen en informatie over veilig werken. Iets anders dat vaak ontbreekt is een BHV plan. Dit kan trouwens overal voorkomen.
De maatschappelijke ondernemers kregen een foto-rapportage met veel tips en weinig tekst. Hier konden ze meteen mee aan de slag. Bij een ‘standaard’ RI&E is dat, bij mij, een bijlage en iedereen is er altijd blij mee. Lekker herkenbaar en overzichtelijk.
Anyway, waarom gratis?
Omdat iedereen het overal en altijd verdient om veilig te werken! En een maatschappelijke onderneming wil ook veiligheid garanderen voor bezoekers en collega-vrijwilligers.
Het haakje naar Safety Triggers?
Die is voor iedere onderneming (ook de maatschappelijke en subsidie afhankelijke) goed betaalbaar.
Kijk maar eens op de website en maak dan meteen gebruik van de gratis en vrijblijvende proefperiode.
Met de Safety Triggers app heb je altijd aandacht voor veiligheid op de werkvloer en het dashboard helpt je om te voldoen aan de Arbowet. Maar er zijn meer redenen en mogelijkheden.