Logo Safety Triggers
De Triggers

De Triggers.

Ontdek hier meer over de Triggers die je via de Safety Triggers app kunt delen. 

Vraag en geef aandacht.

Het delen van triggers in de app speelt een belangrijke rol in het activeren van aandacht voor veiligheid op de werkvloer. Dit helpt effectief bij het verminderen van veiligheidsrisico's en het voldoen aan wettelijke eisen.


Triggers bieden waardevolle input voor toolboxen, doelgerichte acties en risicoanalyses, wat de veiligheid op de werkvloer bevordert.


Triggers zijn in dit geval opmerkingen, vragen of enquêtes die medewerkers bewust maken van veiligheid en hen herinneren aan relevante veiligheidskwesties. 

Zonder triggers geen aandacht, zonder aandacht geen veiligheid.

Safety Triggers voorbeeld

Goede afstemming met het team.

Vóór het inzetten van triggers in jouw bedrijf is het belangrijk om goed met elkaar af te stemmen.


Ontdek allereest waar je team op reageert. Dit kunnen vragen zijn over veiligheid na een incident, aandacht voor algemene veiligheidsinformatie, enquêtes over werkgeluk of zelfs adviezen over leefstijl en geldzaken.


Voorkom willekeurige verspreiding en stem nauwkeurig af met je team wat, hoe en waarom je gaat triggeren. Luister naar de wensen van je team!


Volg dan deze stappen: ontwikkel de triggerflow zoals jullie hebben afgesproken, activeer deze en maak gebruik van de vooraf verzamelde triggers of creëer je eigen.

Houd het team op de hoogte van de voortgang en evalueer na afloop.


Stuur ook niet overmatig veel triggers - bepaal samen met het team de frequentie en richt je op specifieke groepen. Kies voor één triggerflow per keer en schakel pas naar de volgende wanneer de vorige is afgerond en besproken. Houd alles binnen werktijd en bevorder op deze manier gerichte en doeltreffende groei van je team.

Safety Triggers vraag en antwoord

Gebruik bestaande lijsten of maak je eigen.


In het dashboard is een database met een aantal triggerflows die je kunt gebruiken. Je kunt deze aanvullen of je eigen triggerflows maken. Hoe makkelijk wil je het hebben!

Triggerflow database

Safety Triggers database

Triggerflow voorbeelden

Triggerflow
Triggerflow
Werkgeluk
Triggerflow
Triggerflow
BHV werkplek oriëntatie
Triggerflow
Triggerflow
PBM
Triggerflow
Triggerflow
Veiligheid op de werkvloer
Triggerflow
Triggerflow
Database